Oslo tingrett i C. J. Hambros plass 4 i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB.

Etter flere rettslige nederlag trekker Oslo kommune sitt søksmål mot en tidligere advokat som var involvert i en Boligbygg-sak. Saken har kostet skattebetalerne dyrt.

NTB melder om saken, og forteller at advokaten var involvert i fem av seks bygårdskjøp, som Oslo kommune mener de måtte kjøpe til overpris. Saken har vært gjennom flere runder i rettssystemet.

Den tidligere advokatens forsvarer, Mathias Tveten, bekrefter til Finansavisen at kommunen har trukket saken mot hans klient, og at kommunen samtidig er villig til å dekke saksomkostningene hans. Dermed er nederlaget et faktum for kommunen.

Men dette tapet kommer med en prislapp. Ikke bare mislyktes man med å vinne frem med sitt krav. Kommunen må også bla opp et betydelig beløp.

Oslo kommune ønsket opprinnelig å få tilbake 94 millioner kroner i saken, men ender i stedet med å betale for en rekke sakskostnader på over 10 millioner kroner.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.