Den prodemokratiske avisa Apple Daily kan bli tvunget til å legge ned innen bare noen dager, opplyser en rådgiver til avisas eier til Reuters.

Det skjer etter at myndighetene har fryst bankkontoene til avisa etter den nasjonale sikkerhetsloven.

– Vi trodde vi kunne klare det fram til månedsskiftet. Det blir bare vanskeligere og vanskeligere. Nå handler det om et par dager, sier Mark Simon til Reuters. Han er rådgiver til mediemogulen Jimmy Lai, som eier avisa.

Det var torsdag at hundrevis av politifolk raidet lokalene til avisa. Fem ledere i avisa ble pågrepet, blant dem sjefredaktør Ryan Law. Apple Daily har lenge vært en av de tydeligste stemmene i forsvaret av demokratiske rettigheter i Hongkong, og støttet de omfattende demonstrasjonene i 2019.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂