Partileder Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Lise Åserud / NTB. 

Frp vil ikke svare på LOs valgspørsmål som hun mener bærer preg av at LO er en organisasjonen knyttet til venstresiden, og spesielt Ap.

NTB beretter at Frp er eneste av de forespurte partier som ikke vil svare på LOs spørsmål før valget i høst. I stedet sier partileder Sylvi Listhaug at LO fremstår som et kampanjeapparat for Ap. Hun ønsker dermed ikke å bidra i en slik undersøkelse på LOs premisser.

LO har i år som tidligere år stilt de store politiske partiene spørsmål om hva de mener om sakene som er trukket fram av LO-medlemmene som de viktigste i valget.

Fremskrittspartiet svarte på tilvarende spørsmål ved kommunevalget for to og fire år siden, men ikke i år, melder FriFagbevegelse , som omtalte saken først.

– Vi registrerer at LO ber om svar på en lang rekke spørsmål. Det synes som om LO ikke ønsker en åpen politisk dialog, men heller vil være et kampanjeapparat for Arbeiderpartiet, skriver i stedet Frp-leder Listhaug i sitt svar ifølge Aftenposten.

– Spørsmålene er snevre og knyttet til venstresiden, sier Listhaug videre.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik synes det er spesielt at Frp ikke svarer. Hun kaller det sprekt av de andre partiene, særlig Høyre, som svarer, selv om de ikke er enig i det LO mener.

Les også: LO har inngått samarbeid med NHO om å melke arbeiderklassen for penger

Få sommerlektyren i hus: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.