Christian Eriksen vil trolig ikke få spille i italienske Serie A etter at han har fått operert inn en hjertestarter. Eriksen, som fikk hjertestans under Danmarks første EM-kamp 12. juli, skal få operert inn en såkalt ICD-enhet.

Ingenting er avklart om Inter-spillerens videre karriere, men ifølge protokollen Cocis 2017 gis det ikke tillatelse til å spille om man bærer en ICD.

Reglene gjelder for idretter der det er risiko for traumer, noe som kan tolkes som kontaktidretter (herunder fotball).

En ukontrollert ball eller en takling kan deaktivere mekanismen som gir elektrisk støt i tilfelle hjertestans, sier professor Enrico Castellacci til avisen Il Messaggero.

Reglene er utformet strengere enn i andre land fordi legene kan bli holdt ansvarlig dersom de godkjenner en utøver som senere skulle få hjertestans i en kamp, ifølge Ritzau.

Det er også høyst tvilsomt om Eriksen kan spille i Premier League i framtiden.

– I Storbritannia vil han ikke få spille. Vi har ganske strenge regler, sier kardiolog Sanjay Sharma, som var Eriksens hjertelege i Tottenham, til Sky News.

Nederlenderen Daley Blind, som spiller for Ajax og det nederlandske landslaget i EM, har spilt med en ICD siden 2019.

Dansk stjernespiller fikk hjerte- og lungeredning ute på banen, men skal nå være våken

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂