Dødsfall blant profesjonelle fotballspillere på grunn av hjerte-kar-problemer doblet seg hver tredje måned i 2021, hevder The Expose. Antallet fotballspillere som døde plutselig bare i desember måned 2021 skal tilsvare årsgjennomsnittet de siste 12 årene.

Det betyr at like mange spillere døde plutselig i løpet av én måned som det tidligere i gjennomsnitt hadde dødd i løpet av 12 måneder. Alt i alt var antall dødsfall blant profesjonelle fotballspillere i 2021 fire ganger høyere enn det gjennomsnittlige antall som ble registrert mellom 2009 og 2020, skal vi tro The Expose.

Tabellen nedenfor skal vise det totale antall registrerte Fifa-fotballkamp-dødsfall og mannlige kardiovaskulære fotballkamp-dødsfall hvert år siden 2009.

Dataene viser at profesjonelle fotballspillere døde av hjerte-kar-problemer under kamp eller trening fire ganger så hyppig som den gjennomsnittlige frekvensen mellom 2009 og 2020.

Det fremgår også at det var mer enn 15 ganger så mange dødsfall på grunn av hjerte-kar-problemer i 2021 enn det var i 2020.

Mest bekymringsfullt er The Exposes tall som viser at det var 3,5 ganger så mange dødsfall i desember 2021 alene, som det var i hele 2020. Antall dødsfall i desember 2021 (7) var nesten like høyt som årsgjennomsnittet de siste 12 årene (7,8).

Kardiovaskulære dødsfall blant profesjonelle fotballspillere er ifølge disse tallene, fordoblet hvert kvartal. Innen utgangen av 2022 kan de ha steget til 320 pr. kvartal (40, 80, 160, 320) om tendensen holder. 

I løpet av de 36 årene fra 1982 til 2017, var det til sammenligning 862 alvorlige skader blant amerikanske college-idrettsutøvere. 44 av dem fikk dødelig utgang. Hovedårsakene inkluderer hjertestans, hjerneslag, hypotermi, pustebesvær, hypoglykemi, traumer og overanstrengelse, ifølge det israelske Real Time News.

 

Undersøkelse av tilgjengelige data viser at antallet kardiovaskulære dødsfall innen profesjonell fotball i 2021 på verdensplan var 300 prosent høyere enn 12-årsgjennomsnittet og at antallet dødsfall alene i desember 2021 var på høyde med gjennomsnittet for årene 2009–2020. 

The Exposé er av «uavhengige» faktasjekkere flere ganger blitt «dømt» for feil- og misledende informasjon. Dataene The Exposé her viser til er hentet fra

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen var nær ved å dø for «åpen scene», men overlevde hjerteproblemene og spiller nu for det danske landslaget under World Cup i Qatar.

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.