Inflasjonen er på vei opp i USA og det går fort. Sentralbanken oppjusterte onsdag anslaget for 2021 fra 2,4 til 3,4 prosent. Det er snakk om at vi kan se 5-tallet. Inflasjonen er en skatt som ikke kommer over skatteseddelen: Pengene blir mindre verdt.

USAs sentralbank Federal Reserve regner med hele 3,4 prosents inflasjon i år, opp fra et tidligere anslag på 2,4 prosent.

De massive hjelpetiltakene for å få økonomien i gang igjen etter pandemien er en sentral årsak.

Bidens enorme hjelpepakker som ofte inneholder helt andre ting enn de offisielle, er med å drive inflasjonen. Det pøses for mye penger ut, uten at produktiviteten har økt. Da får man inflasjon. I tillegg gidder ikke folk ta ledige jobber, de får mer penger for å sitte hjemme. Da får man fenomenet stagflasjon: Inflasjon og lav vekst på samme tid.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.