Joe Biden tar 18 milliarder som Trump hadde klart å omdisponere fra militærbudsjettet til bygging av grensegjerdet mot Mexico og overfører dem til hovedsakelig utenlandske formål. Det første Biden gjorde var å stanse byggingen av gjerdet og åpne grensen.  Ingen vet hvor mange som strømmer inn.

Forsvarsminister Lloyd C. Austin anvender penger på alt annet enn å gjøre USA trygt.

A memo (pdf) released by the Pentagon reveals that the majority of the funds, or around $1.26 billion, will be spent overseas in places including Hungary, Japan, Italy, Bulgaria, Slovakia, Germany, Romania, Spain, and other countries.

According to the memo, in one instance, about 59 million will be spent on a regional munitions storage facility in Slovakia. In Jordan, $18 million will be spent by the Pentagon on an air traffic control tower and about $34 million will be doled out for a munitions storage area.

Nearly $10 million will be spent at the U.S. military base in Guantanamo Bay, Cuba, for the replacement of a “working dog treatment facility,” it showed. The Navy will spend about $53 million, meanwhile, on an “electrical system upgrade” in Bahrain.

Trump ga en konkret definisjon på ordet «forsvar»: Det begynner hjemme, med trygge grenser. Uten sikre grenser, ingen nasjon. Med Biden er det omvendt. Trump ville også at rike land skulle betale for sitt forsvar. Det er ingen grunn til at ikke et land som Bahrain skal betale for en elektrisk oppgradering, uansett hvem som bruker det.

Omdisponeringen av 18 milliarder kan ikke annet enn bli oppfattet som en provokasjon av de 74 millioner som stemte Trump.