Politiet har igjen henlagt den såkalte Vanvikan-saken, der dødsfallet til en ettåring i Indre Fosen i Trøndelag i 2013 har vært etterforsket.

Det var 27. november i 2013 at den 15 måneder gamle gutten ble funnet død i tettstedet Vanvikan i Trøndelag. Barnets foreldre ble etter hvert siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I 2014 ble saken henlagt fordi man ikke kunne fastsette dødsårsaken til barnet.

I mai 2019 ble saken gjenopptatt etter at det framkom nye opplysninger om barnets død, og i september samme år ble barnets far igjen siktet og pågrepet. Han satt to uker i varetekt. Moren døde i 2018.

I forrige uke ble saken igjen henlagt, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding. Grunnen er at politiet fremdeles ikke har klart å finne årsaken til at gutten døde.

– Politiet i Trøndelag har foretatt en omfattende etterforskning etter at saken ble gjenopptatt, og har hatt bistand fra Kripos. Det er blant annet foretatt en rekke vitneavhør og gjennomgått store deler informasjon. Videre er det gjennomført nye analyser og sakkyndige vurderinger, skriver Trøndelag politidistrikt.

Under etterforskningen ba også påtalemyndigheten om utlevering av biologisk materiale fra den døde gutten fra forskningsbiobank ved NTNU, men Høyesterett sa endelig nei til dette i september i fjor.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!