Hviterussland tar ytterligere grep for å forhindre innbyggere i å forlate landet. Nå får heller ikke hviterussere med oppholdstillatelse i utlandet dra.

Tiltaket skjer etter at flere hviterussere har flyktet fra landet de siste månedene etter politiets behandling av dem som deltok i demonstrasjoner i august i fjor mot gjenvalget av president Alexander Lukashenko. Det har blant annet kommet meldinger om bruk av vold og tortur fra politiet under avhørene.

Den hviterussiske grensevakttjenesten sier de har mottatt mange forespørsler om å forlate landet på bakgrunn av en oppholdstillatelse i utlandet, ifølge en uttalelse publisert på meldingsappen Telegram.

Men de la også til at bare borgere med papirer som gir dem permanent opphold i utlandet har rett til å forlate Hviterussland. Dermed kan ikke de som bare har fått midlertidig opphold dra.

Opposisjonen fordømmer tiltaket og kaller det et lovbrudd.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Mesteren og Margarite av Michail Bulgakov fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.