Steinar Madsen i Legemiddelverket sier det vil bli fulgt ekstra nøye med på bivirkninger dersom det Pfizer-vaksinen skal brukes på barn i Norge.

Fredag fikk Pfizer-vaksine grønt lys av vitenskapskomiteen i EUs legemiddelbyrå EMA for bruk på barn mellom 12 og 15 år. Den må først også godkjennes av EU-kommisjonen formelt.

– Når EU-kommisjonen har sagt ja, som vi antar at de gjør, vil den automatisk bli godkjent for bruk i Norge, akkurat på samme måte som i andre land, sier Madsen til NTB.

Folkehelseinstituttet skal vurdere om og eventuelt når vaksinen skal brukes på barn i Norge.

EMA har gjort en grundig vurdering og kommet fram til at nytten er større enn risikoen. Det ligger til grunn for å få en slik godkjennelse.

Pfizer-vaksinen er prøvd ut på litt over 2.000 barn, men det er ikke nok til å oppdage eventuelle svært sjeldne bivirkninger, opplyser Madsen.

– Hvis det blir aktuelt å bruke vaksinen på barn i Norge, vil det bli gjort en ekstra grundig overvåking for å oppdage eventuelle bivirkninger, sier Madsen.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.