Hele det resterende trinn to i gjenåpningen av Oslo skjer onsdag i neste uke. Dermed åpner skjenking, treningssentre, restauranter, museer og lignende igjen.

– Dagen i dag er en stor dag. Nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i Oslo rådhus fredag ettermiddag.

Der offentliggjorde han at alt som er igjen av trinn to av gjenåpningen i Oslo, innføres fra onsdag i neste uke.

Gjenåpningen innebærer at det blir lov med alkoholservering til klokken 22, restauranter og kafeer får igjen ta imot sittende gjester, treningssentre og svømmehaller, teatre, museer og konsertsteder får åpne igjen. Det åpnes for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser.

– Vi tar et stort steg mot en gjenåpnet by og et stort steg tilbake til den hverdagen og det bylivet som vi har savnet så lenge, sa byrådslederen.

Johansen sa at gjenåpningen vil bidra til å få mange som har vært permittert eller har blitt arbeidsledige, tilbake i jobb.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.