Statsadvokat Marit Formo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Selv om det er midt i rettssaken, ble det holdt nytt fengslingsmøte for den terrortiltalte 16-åringen i Oslo torsdag. Han ble fengslet i nye to uker.

Politiets sikkerhetstjeneste fikk medhold i retten for å fortsatt ha gutten i varetekt. Selv begjært han seg løslatt, melder Nettavisen.

I fengslingskjennelsen som avisen har fått tilgang til går det fram at retten i likhet med PST mener det er fare før at 16-åringen rømmer landet. Tidligere har fengslingsgrunnlaget vært gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse.

«Kombinasjonen av hans uttrykte mistrivsel i Norge og ønsket om å returnere til Syria, og hans åpenbare interesse i å unndra seg straffeforfølgningen, medfører etter rettens syn at det er en nærliggende mulighet for at han vil unndra seg ved å forlate landet dersom han løslates nå.» heter det i kjennelsen ifølge Nettavisen.

Aktor, statsadvokat Marit Formo, bekrefter opplysningene.

– Vi mener det er konkrete holdepunkter for at han vil unndra seg strafforfølgelse ved en eventuell løslatelse, sier Formo til avisen.

Guttens forsvarer, advokat Andreas Berg Fevang, mener rettens konklusjon er feil. Han viser til at det ved en reise til hjemlandet kun er snakk om å treffe familie som han fortsatt har der. Det var torsdag kveld ikke tatt stilling til hvorvidt fengslingskjennelsen skulle ankes.

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.