Det er ganske utrolig. Europa har ikke lært av 1940–45. Europa har ikke kunnet motstå fristelsen til å gjøre Israel til syndebukk. I dette ligger det en nemesis, for den mobben vi ser i Israel, ser vi også i Europa, og eliten er helt maktesløs. Den har smisket for denne mobben i så mange år at det er for sent å dra i bremsen.

Jøder med vett og penger i behold vil forlate Europa, nok en gang. For hver gang det skjer noe som minner om en pogrom, er det noen som pakker og drar, og det er de menneskene Europa hadde behøvd. Europa har nok av unge fra Midtøsten som går på offentlig stønad og er uten utdannelse.

Vi blir litt mindre meritokrati. Nå er det lenge siden Gaza fikk det til å ta fyr i diasporaen, men denne gang skjer det igjen, og det har skjedd enda en omdreining på skruen. Muslimene føler at de har rett til å brenne flagg og demonstrere. At europeiske nasjoner er like mye deres land.

At dette skjer under ramadan, fyrer opp under protestene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.