– Det er alle mann på dekk akkurat nå, sier handelsminister Gina Raimondo på CBS-programmet Face the Nation.

Hun sier at president Joe Biden er brifet om dataangrepet, og at myndighetene jobber tett med selskapet som er rammet, Colonial Pipeline.

Selskapet bekreftet lørdag at det dreier seg om et angrep med løsepengevirus. Selskapet sa ikke hvem som har framlagt kravet eller hva det lyder på.

De rammede rørledningene leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst. Dataangrepet omtales som det verste som har rammet kritisk amerikansk infrastruktur.

Hackere

Hackergruppen Darkside står bak dataangrepet mot Colonial Pipeline, som har ført til stans i driften av rørledninger i USA, sier en anonym kilde til AP.

Colonial Pipeline bekreftet lørdag at det dreier seg om et angrep med såkalte «løsepengevirus». Selskapet sa ikke hvem som har framlagt kravet eller hva det lyder på.

De rammede rørledningene leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst.

Før hackerne angrep med løsepengeviruset, hadde de stjålet store mengder data, ifølge personen tett på etterforskningen, som vil være anonym. Darkside har ikke kunngjort at de står bak angrepet, og de har heller ikke svart på APs henvendelser.

Saken er oppdatert kl 07:15

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.