Natalie Sial, pressesjef Vattenfall. Hun får kritikk etter å ha beskrevet en stor andel av selskapets eiere som rasister. Foto: Vattenfall pressebilder

Natalie Sial er pressesjef for Vattenfall og ansvarlig for det statlige selskapets kommunikasjon med omverdenen. Nylig beskrev hun Sverigedemokraterna som rasister på Twitter.

Vattenfall beskriver seg selv som Sveriges største produsent av fossilfri elektrisitet. Selskapet eies av den svenske staten, og dermed av det svenske folket.

På Twitter beskrev nylig Sial en stor andel av sine eiere, altså dem som støtter SD, som «rasister» på Twitter, etter at det ble kjent at SD, Moderaterna og Kristdemokraterna hadde inngått en avtale om en felles migrasjonspolitikk.

Rundt en femtedel av velgerne støtter Sverigedemokraterna, ifølge de siste meningsmålingene.

Kritikken lot ikke vente på seg. Martin Kinnunen representerer SD i Riksdagen og minner Sial på at en stor andel av eierne til Vattenfall støtter partiet hun kaller rasistisk.

Sial har slettet tweeten etter kritikken, men selvsagt har mange tatt skjermdump av det hun skrev.

Andre mener at pressesjefen må fratre sin stilling.

Vattenfall ser ingen problemer

Samnytt har kontaktet Vattenfalls pressetjeneste og snakket med Henrik Svensson, som har Sial som sjef. Han ser ikke problemet.

– Vad våra medarbetare uttrycker i sociala medier, får stå för dem själva, säger han.

Sial er åpen om sin sympati med venstresiden i politikken, og har også tidligere angrepet Jimmie Åkesson på Twitter. Hennes lojalitet til Socialdemokraterna (S) er også nokså tydelig.

Sial har tidligere vært leder for S-kvinner i Stockholm og jobbet for Socialdemokraterna med digitale kampanjer.

Senast innan Vattenfall arbetade hon på regeringskansliet.

Samnytt

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.