Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) har engasjert seg i denne saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Regjeringen bruker sin tid på litt av hvert. Nå har man besluttet å endre tittelen «lensmann» til  det kjønnsnøytrale «politistasjonssjef».

NTB forteller om saken, og opplyser at regjeringen i tillegg vil erstatte begrepene «lensmannsdistrikt» og «lensmannskontor» med henholdsvis «politistasjonsdistrikt» og «politistasjon». Dette fremgår i en pressemelding.

– Lensmannstittelen har en lang historie i det norske samfunnet. Stortingets beslutning om kjønnsnøytrale titler har imidlertid gjort det nødvendig å finne et nytt navn på denne funksjonen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

– Politistasjon er et godt innarbeidet begrep, og jeg er sikker på at politistasjonssjef er en naturlig og forståelig tittel for publikum, sier Mæland.

Det er ikke opplyst hvilke titler som blir de neste til å endres, i prosessen med å skape et mer «kjønnsnøytralt» samfunn der ingen trenger å krenkes eller bli lei seg for noe som har med kjønn å gjøre. En eventuell rødgrønn regjering fra høsten av vil antagelig ta opp stafettpinnen, og legge inn enda et gir i dette arbeidet.

Kjøp Asle Tojes bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.