En 41 år gammel butikkansatt er kritisk skadd etter å ha blitt stukket på Lambertseter i Oslo. Forbipasserende grep inn i da de så situasjonen.

Vedkommende ble kjørt til sykehus med ambulanse for behandling.

Mannen har stikkskader i overkroppen. Politiet vil med hensyn til etterforskningen ikke gå i detalj om hva slags stikkvåpen det er foreløpig.

Politiet har pågrepet en antatt gjerningsperson, en 27 år gammel mann. Gjerningspersonens psykiske helse vil bli sjekket.

– Det vil bli gjort undersøkelser opp mot den psykiske helsen til den pågrepne, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen relasjon

Den antatte gjerningspersonen har ingen kjent tilknytning til Bunnpris, og det fremstår som det ikke er noen relasjon mellom de to, opplyser politiet.

Den antatte gjerningspersonen er kjent for politiet fra tidligere.

– Han har vært i kontakt med politiet tidligere, men ikke noe stort omfang.

– Har dere en formening om hvorfor det skjedde?

– Det vil vi komme tilbake til når vi har fått mer oversikt, sier Gulbrandsen.

Forbipasserende grep inn

Politiet rykket ut til Bunnpris på Lambertseter med flere ressurser.

– Forbipasserende så situasjonen som oppsto, og grep inn. Politiet var på stedet fire minutter etter den første meldingen, sier Gulbrandsen.

– Det var relativt rolig på stedet, så pågripelsen var udramatisk sånn sett, sier han.

Politiet mener de har kontroll på alle involverte. De har sikret vitnebeskrivelser fra de forbipasserende som grep inn, samt offeret som var bevisst.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.