Slovenere lar seg angivelig smitte av korona, for å bli immune og få lov til å reise. Bildet er fra hovedstaden Ljubjana. Foto: Pixabay

I Slovenia er myndighetene bekymret over en ny trend, hvor slovenere med vilje pådrar seg smitte av Covid-19, slik at de senere kan regnes som immune og dermed få lov til å reise fritt rundt, ifølge AlJazeera.

– Vi merker en trend med å øke antallet av dem som ønsker å bli smittet så snart som mulig for å få et sertifikat som gjør at de kan reise lettere og krysse grenser, noe som er en farlig praksis vi ikke kan anbefale, sa epidemiolog Mateja Logar på en pressekonferanse mandag.

Hun la til at på grunn av det, så vel som på grunn av flere registrerte tilfeller av «juks» på tester for koronavirus, vurderer de begrensninger, som å endre reglene for reiser.

Infeksjonsspesialist Tomaž Zovko fra University Medical Center i Ljubljana advarte også om faren for forsettlig eksponering av koronaen for viruset.

– Vi vet fortsatt ikke mye om denne sykdommen. Det er uforutsigbart og kan ha varige konsekvenser. Vi vet ikke nøyaktig hvilke langsiktige konsekvenser sykdommen har, spesielt for yngre pasienter, selv om de er veldig ubehagelige for noen, advarte han.

Han påpekte at det er mye tryggere å forhindre infeksjon og sykdom og deretter vaksinere seg, enn å bli syk og regne med at immunitet er oppnådd på den måten.

I tillegg risikerer alle de som med vilje blir smittet å påføre andre sykdom, så vi må handle ansvarlig og beskytte oss selv og andre, advarte Zovko.

AlJazeera


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.