Wilfried Saha vil ikke knele for BLM. Foto: Jon Super/Pool /AP/ NTB

Jeg gikk glipp av den første kampen til Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha etter et skadeavbrekk. Men i dag fikk jeg gleden av å se Saha stå oppreist i protest mot knelingen for BLM.

Han forklarte bakgrunnen for sin motvilje mot å knele mens han fortsatt var skadet.

“I feel like taking a knee is degrading,” he told the FT Business of Football conference. “Growing up, my parents just let me know that I should just be proud to be black, no matter what, and I just think we should stand tall.”

“I think the meaning behind the whole thing is becoming something that we just do now. That’s not enough. I’m not going to take the knee.”

At the start of this season the Premier League distanced itself from Black Lives Matter by replacing its logo with No Room for Racism on shirts. Zaha said: “I’m not going to wear Black Lives Matter on the back of my shirt because it feels like it’s a target.”

At Zaha er mørkhudet gjør det vanskelig å beskylde ham for rasisme fordi han nekter å knele for en venstreradikal, marxistisk bevegelse. For det er slik det oppfattes, selv om Premier League har endret logoen. Zaha hevder ikke at rasisme ikke eksisterer i fotballen og samfunnet forøvrig. Men han misliker aksjonsformen, som han mener har ingen positiv effekt.

The Guardian


Klima Antiklimaks – kritisk gjennomgang av klimasaken:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.