Ingvild Kjerkol (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Arbeiderpartiet ønsker ikke å gi for mange fordeler til fullvaksinerte. – Kan føre oss i en retning av et samfunn vi ikke ønsker, sier helsepolitisk talsperson.

Partiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol peker på at de unge og friske står sist i vaksinekøen og har mistet mye, skriver Aftenposten.

– Det er ikke greit hvis de fortsatt må sitte hjemme mens besteforeldrene kan gå på konsert, treffe venner, reise og bevege seg fritt, sier Kjerkol.

– Det kan skape A- og B-lag. I verste fall undergraver det smittevernarbeidet. Det kan føre oss i en retning av et samfunn vi ikke ønsker, sier hun.

Helse- og omsorgsdepartementet jobber med å avklare i hvilke situasjoner Norgen kan ta i bruk et vaksinepass.

– Reising er et av de mest aktuelle punktene. Før det konkluderes trenger vi mer kunnskap om vaksinenes effekt på smittespredning og mot nye virusvarianter, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H).

Regjeringen har tidligere uttalt at det er uaktuelt med egne festivaler og åpne kjøpesentre kun for vaksinerte.

I midten av mars la EU-kommisjonen fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De har åpnet for at Norge kan bli med.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.