Ingvild Kjerkol under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol tok et kraftig oppgjør med valgkomiteens leder Arild Grande fra talerstolen på årsmøtet i Trøndelag Ap.

– Det jeg har opplevd det siste døgnet, kan jeg rett og slett ikke akseptere, sa Kjerkol.

Hun fortalte at hun fredag ble oppringt av valgkomiteens leder Arild Grande, der han fortalte at han hadde mottatt en SMS hvor det ble framsatt påstander om at hun hadde trakassert andre mennesker. Denne informasjonen ble også lekket og i medier omtalt som et varsel.

– Det kan jeg faktisk ikke akseptere. Vi har klare rutiner, både for hvordan valgprosessen skal foregå, og hvordan et varsel skal behandles. Og hvis det rettes et varsel mot meg, skal det behandles ordentlig. Det er ikke blitt gjort i denne valgprosessen, sa Kjerkol i sitt innlegg til årsmøtet.

– Jeg føler for å uttrykke det veldig sterkt overfor årsmøtet, at når man er tillitsvalgt, er kandidat, så er det ens egen integritet man legger på blokka. Når valgkomiteens leder håndterer ting på den måten som Arild Grande har gjort, så er det helt på tvers av det vi står for som organisasjon.

Det ble like etter fremmet et benkeforslag på årsmøtet om Kjerkol som fylkesleder.

Etter et høydramatisk landsmøte i Trøndelag Arbeiderparti innrømmer den nye fylkeslederen Ingvild Kjerkol at hun åpner for å bli statsråd.

Kjerkol er allerede helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, samt stortingsrepresentant fra Nord-Trøndelag og nå fylkesleder i Trøndelag.

– Alle som driver med politikk, har lyst til å bli statsråd. Men det er det ikke jeg som avgjør. Min oppgave nå er å sørge for at vi gjør et best mulig valg i Trøndelag, sier Kjerkol til VG.

– Du kommer til å ha på telefonen på valgnatta, og vente på at Jonas Gahr Støre ringer?

– Vet du, jeg har alltid på telefonen. Så lenge jeg har strøm nok, sier Kjerkol og ler.

Kjerkol, som er fra Stjørdal i Nord-Trøndelag, vant valget med 156 mot 75 stemmer mot den innstilte kandidaten Marit Bjerkås.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!