Illustrasjonsbilde

NTB la ut en sak om dette uten å skrive hva slags trossamfunn det dreide seg om. De valgte tittelen «Politiet stanset livssynsarrangement på Sunnmøre». Også politiet brukte betegnelsen livssynsarrangement i sin melding på Twitter. Det gis inntrykk av at det er en samling på bedehuset.

Men VG ringte politiet og fikk opplyst at det gjaldt et muslimsk trossamfunn som hadde samlet seg til fredagsbønn i en enebolig i Volda.

– Det er et muslimsk trossamfunn som hadde fredagsbønn. Vi mistenker at det er brudd på de nasjonale retningslinjene for antall personer som kan samles, sier operasjonsleder John Bratland til VG.

NTB skrev:

Politiet stanset livssynsarrangement på Sunnmøre

Politiet i Møre og Romsdal grep langfredag inn mot et livssynsarrangement på søre Sunnmøre. Alle de 23 deltakerne ble politianmeldt for brudd på koronareglene.

Det var tre flere personer til stede enn det som i utgangspunktet er tillatt.

– Vi fikk melding om et arrangement som ikke skal ha fulgt smittevernreglene. Da politiet kom til arrangementet var de 23 deltakere. De nasjonale reglene nå sier maksimalt 20 deltakere, sier operasjonsleder John Bratland i politiet i Møre og Romsdal til Sunnmørsposten.

De 23 personene blir politianmeldt, skriver politiet på Twitter.

Bratland sier at det hele gikk rolig for seg. Det er opprettet undersøkelsessak på hendelsen, og en jurist skal ta stilling til om koronareglene ble brutt.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.