Kirker og andre trossamfunn kan kontrolleres for overholdelse av koronabegrensningene på maks 50 personer per arrangement. Her fra en fredagsbønn i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo i 2019. Foto: Cornelius Poppe / NTB 

Dersom de får tips eller mistenker regelbrudd, kan politiet sjekke om kirker og trossamfunn overholder begrensningene på maks 50 personer per arrangement.

– Vi forventer at kirkene og trossamfunn også ønsker å bidra til redusert smitte i befolkningen og følger de smittevernreglene som gjelder. Politiet håndhever at disse reglene blir fulgt i trossamfunn og hos andre. Brudd på regler om antall deltakere vil føre til anmeldelse og straffeforfølgning, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet til avisa Vårt Land.

Hvert politidistrikt må vurdere behovet for eventuelle stikkprøvekontroller, sier han.

– Det er ikke mulig for politiet å kontrollere alle arrangementer som avholdes. Men dersom vi får tips, eller mistenker brudd på reglene, kan kontroll bli aktuelt.

I forrige uke innførte regjeringen nye tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte. På innendørs arrangementer kan det være inntil 200 personer, forutsatt at alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Kirkebenker regnes derimot ikke som fastmonterte seter, konkluderte myndighetene på fredag, til store protester fra kirkene.

I kirker med benker er dermed antall deltakere på gudstjenester og arrangementer begrenset til maks 50.

Les også:

Islamsk Råd innrømmer sharia: Imamer må lese opp korona­regler for at muslimene skal lytte

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.