H & M nye toppsjef Helena Helmersson under et pressetreff i forbindelse med konsernets resultatfremleggelse i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Kina skjerper retorikken mot vestlige selskaper som har kritisert behandlingen av uigurer og sier USA ikke har noe å lære Kina. -Fei for egen dør, er Kinas svar.

Det er første gang store selskaper som H&M, Adidas og Nike offentlig har kritisert Kina.

Kinesiske myndigheter ba mandag selskapene om å undersøke saken bedre. De har avvist anklagene om tvangsarbeid på det sterkeste og bedt blant annet USA se på sin egen historie.

– Når sanksjonenes pisk svinges over Xinjiang, vil den også treffe ditt eget hode, sa en talsmann for Xinjiangs regionale regjering, Xu Guixiang, på en pressekonferanse i Beijing mandag. (NTB)

Myndighetene og mediene har oppfordret innbyggerne til å boikotte selskapene som har kritisert Kina. Det er ikke lenger mulig å få kjøpt H&M-varer online.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.