Bioingeniøren Lise Andresen tar med seg positive koronaprøver til sekvenseringsavdelingen på medisinsk genetikk ved Klinikk på Ullevål Sykehus, for å lete etter muterte koronavirus. Sammen med Pandemilaboratoriet på Mikrobiologisk avdeling noen etasjer over, jobbes det nesten døgnkontinuerlig med analyser og sekvensering av positive covid-19 prøver. Foto: Heiko Junge / NTB

Ett år etter at pandemien rammet Norge har fortsatt ikke testlaboratoriet ved Oslo universitetssykehus mulighet til å formidle positive prøvesvar digitalt.

Ifølge Dagbladet må laboratoriet ringe kommuneoverlegene rundt om i landet.

– Da må vi stave personnummer, adresse og navn. Vi bruker uforholdsmessig mye tid på dette, flere ganger om dagen, forteller fagansvarlig Lise Andresen.

Unntaket er Oslo, som laboratoriet mener har en brukbar digital løsning.

Fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet opplyser at man ser etter en løsning, men kan ikke si når slikt kan være på plass. Han understreker at direktoratet ikke har registrert at testkapasiteten er rammet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.