USAs forsvarsminister Lloyd Austin (t.v.) hilste tirsdag på Japans forsvarsminister Nobuo Kishi sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken (i midten) og Japans utenriksminister Toshimitsu Motegi. Kina anklaget onsdag USA og Japan for å ha inngått en sammensvergelse. Foto: Kazuhiro Nogi / AP / NTB

USA og Japan har inngått en sammensvergelse for å blande seg i Kinas indre anliggender, hevder Kinas utenriksdepartement.

Uttalelsen kom dagen etter at USAs utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin besøkte Japan. I en felles erklæring anklagde de to landene Kina for å opptre destabiliserende i regionen.

– Den felles uttalelsen fra USA og Japan er et ondsinnet angrep på Kinas utenrikspolitikk og et forsøk på å skade Kinas interesser, sa en talsperson for Kinas utenriksdepartement, Zhao Lijian, til journalister onsdag.

– Dette er bare enda et eksempel på at USA og Japan konspirerer for å blande seg i Kinas indre anliggender, la han til.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.