Maskert demonstrant under en Black Lives Matter-markering i Liege, Belgia 13. mars. Foto: JOHN THYS / AFP/NTB

En meningsmåling fra American National Election Studies organization (ANES) viser at andelen av venstrevridde amerikanere som mener politisk vold er legitimt har økt siden 2016, rapporterer The Post Millennial.

The question, asking «How much do you feel it is justified for people to use violence to pursue their political goals in this country?» found that respondents who considered themselves «liberal» or «very liberal» were less likely to answer that political violence was «not at all» justified.

Respondents’ answers were compared to answers to the same question asked during the previous election in 2016. The polls found that those who say violence is not at all justified and self-identified as liberals fell by 5.3 percent, while those who self-identified as «very liberal» fell by a tremendous 20.4 percent.

Det er kanskje ikke så overraskende, etter at radikale, voldelige venstreekstremister som Black Lives Matter og Antifa har terrorisert amerikanske byer i månedsvis, med støtte fra ledende demokrater som blant annet sittende visepresident Kamala Harris. Det går fra ille til verre, mener psykologiprofessor Jordan B. Peterson.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.