Stillbilde: Westfalen-Blatt / YouTube.

Mer enn 14.000 personer har gitt sin tilslutning til en underskrifts­kampanje mot muezzinens bønnerop ved Ditib-moskeen i Herford, Rheinland-Westfalen.

Torsdag ble underskriftene, som er samlet inn både på gaten og på internett, overlevert Herfords borgermester av AfD-politikeren Roland Sprenger, som er initiativtager til kampanjen, melder RTL.

Målet er et forbud mot bønneropet fra moskeen, uttaler Sprenger til tv-kanalen. Jeg føler meg ikke hjemme når jeg hører dette ropet, men hensatt til Orienten, sier AfD-politikeren. Det begynner med én moské, og snart er det to eller tre, legger han til.

Borgermester Tim Kähler gav i juni i fjor tillatelse til bønneropet uten å konsultere noen, opplyser RTL. Tillatelsen følger av den grunnlovsfestede religionsfriheten, heter det fra rådhuset.

I den tyske delstaten Hessen kunngjorde delstatsregjeringen nylig at det ikke er nødvendig å søke om tillatelse til bønnerop.

Hessens miljøvernminister Priska Hinz, som representerer De grønne, uttalte i den forbindelse at ingen har rett til å være forskånet for andres trosuttrykk i et samfunn som gir rom for forskjellige trosoppfatninger, opplyser Frankfurter Rundschau.

Ifølge AfD er motviljen mot muslimske bønnerop blant folk som ikke er muslimer, massiv, da de anser muezzinens rop som et tegn på islamsk dominans og en krenkelse av flertallets religiøse og kulturelle identitet, skriver den tyske avisen.

 

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.