Statsminister Mette Frederiksen bekrefter at bruken av AstraZenecas vaksine stilles i bero mens man skaffer en oversikt over mulige alvorlige bivirkninger. Arkivfoto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix / NTB

Danmark setter AstraZenecas vaksine på vent etter at flere vaksinerte har fått blodpropp, sier statsminister Mette Frederiksen. En person skal være død.

– Det er for tidlig å konkludere med om det er en sammenheng mellom dødsfallet og vaksinen. Dette skal undersøkes grundig, skriver helseminister Magnus Heunicke på Twitter.

– Det stemmer at bruken av vaksinen er stilt i bero inntil myndighetene har fått et overblikk over bivirkningene. Det synes jeg er den riktige måte å gjøre det på, sier Frederiksen.

– Selvfølgelig er det vondt å få en slik nyhet, men først og fremst er det riktig å undersøke saken, når det er risiko forbundet med en vaksine, sier statsministeren.

Hun sier det er for tidlig på konkludere om betydningen av de dårlige nyhetene. Det er landets helsedirektorat som har opplyst om de alvorlige tilfellene av blodpropp. Frederiksen henviser til helsemyndighetene for nærmere opplysninger.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.