Vestli skole i Groruddalen i Oslo. Hundrevis av elever og nesten alle lærerne sendes i karantene. Foto: Heiko Junge / NTB

Det er påvist tilfeller av mutert virus på nesten samtlige trinn på Vestli skole i Oslo. Hundrevis av elever og nesten alle lærerne sendes i karantene.

Skolen stenges for fysisk undervisning fra fredag og i hele neste uke, opplyser skolen på sine hjemmesider.

Det er påvist tilfeller av mutert virus på samtlige trinn med unntak av tredje trinn. Men skolen understreker at det er veldig sannsynlig at det også er smitte på dette trinnet.

Det første trinnet ble tatt ut i karantene onsdag, og det følgende døgnet har de andre trinnene fulgt etter.

– Jeg synes dette er veldig alvorlig, først og fremst med tanke på elevenes læring. Vi måtte jo stenge før vinterferien også, sier rektor Ellen Sundby til NTB.

– Det er jo ikke bra for elever å være så mye inne. Her er det snakk om storfamilier, med mange barn på liten plass, og jeg synes det er bekymringsfullt, sier hun.

Hun sier skolen har samarbeidet tett med smittesporingsteamet i Stovner bydel.

– Det har vært et nært samarbeid, så egentlig går dette veldig fint. Jeg kjørte akkurat forbi teststasjonen på Rommen, og der var det kjempekø. Det er gledelig, sier hun.

Vestli skole har om lag 530 elever, hvorav rundt 90 prosent er flerspråklige. De største språkgruppene er norsk, urdu, somali og tamilsk, ifølge skolens hjemmesider.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.