Sheffield United-fans lørdag 21. september 2019. (Nick Potts/PA via AP/NTB)

Hjemmekontor har for mange vært en delt fornøyelse det siste året. For mange har dette kommet i tillegg til at man er blitt privatlærer for barn som har vært hjemme fra skolen i månedsvis.

Det manglende arbeidsmiljøet har ikke latt seg erstatte med zoom-møter. Mennesker trenger å møtes.

I London City forventer Canary Warf (hvor alle finansinstitusjonene er) å begynne å ta imot medarbeiderne i slutten av denne måneden. Det er rundt 120.000 mennesker som jobber i dette området. Canary Wharfs strategisjef, Howard Dawber, sier at det er rundt 5000–6000 personer som er på jobb og at kontorene forventes å gradvis fylles opp igjen i takt med at barer og restauranter gjenåpner. Folk er slitne av nedstengning, sier Dawber.

– We’ve got to the point where there is fatigue out there. Working from home last year when the sun was shining and people were perhaps enjoying a more flexible environment, there was a sense it was going to be a short-term process and we would get through it and return to work.

– I think now people are missing that opportunity to collaborate and just see their friends in the office and to do all the life admin things you can do in a city centre.

Storbritannia har sett et stort fall i antall smittede og døde de siste ukene.

En enkeltdose med Pfizer-vaksinen reduserer sjansen for sykehusinnleggelse med 90 prosent, og Oxford-vaksinen er enda mer effektiv, viser nye studier i Storbritannia. Den tyske reporteren fra Bild, Filipp Piatov, skriver at for tyskere er det spesielt bittert at de tok så mange gale beslutninger med hensyn til vaksiner. Europakommisjonen får det glatte lag:

The European Commission has failed to accomplish its most — indeed only — important task in the continent’s biggest crisis since the end of the war: to secure enough vaccine for all Europeans.

At Merkel og von der Leyen har gjort en så dårlig jobb, har utsatt vaksineringen i EU-landene med mange måneder, skriver Piatov. Storbritannias vaksineringssuksess setter EU i et grelt lys, og dette skyldes kun dårlige politiske beslutninger i EU, påpeker Piatov:

It was von der Leyen who entrusted the most important task in EU history to Stella Kyriakides, a bureaucrat from Cyprus without any qualifications for the job. Kyriakides posted a picture of herself relaxing on a balcony last September while the EU still had not secured a fraction of the vaccines it needed.

While Britain reports new vaccination records our pensioners have to call our hotline up to 150 times to get an appointment.

Merkel og von der Leyen fikk en historisk mulighet, skriver Piatov. De skulle ha reddet tusenvis av liv og millioner av jobber og vist at i krisetider så er det best for europeere å stå sammen. Denne muligheten gikk tapt, med uante konsekvenser for EUs fremtid, skriver Piatov.

I Storbritannia åpner skolene igjen 8. mars, men det er 21. juni de fleste ser frem til. Da skal alle restriksjoner forhåpentligvis være over.

Boris Johnson today unveiled his lockdown exit strategy with rules due to start being lifted from March 8

Daily Mail     The Times

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.