Janine Wissler, den ene av to kvinner som er valgt til å lede det tyske venstrepartiet Die Linke, taler på partiets virtuelle landsmøte lørdag. Foto: Tobias Schwarz / Pool via AP / NTB

Det tyske venstrepartiet Die Linke valgte en kvinneduo til nye partiledere på en virtuell partikonferanse lørdag.

Janine Wissler fra Hessen og Susanne Hennig-Wellsow fra Thüringen blir partiets ansikter utad foran valget til ny nasjonalforsamling i september.

De to overtar etter Katya Kipling og Bernd Riexinger, som ikke tok gjenvalg etter ni år som partiets ledere.

Hennig-Wellsow oppfordret partiet til å stå samlet og sikte mot å komme i regjering i en koalisjon med sosialdemokratene SPD og De Grønne. Partiet ligger i dag på rundt 8 prosent på meningsmålingene, høyest i øst.

De øvrige partiene viser imidlertid liten interesse for en koalisjon med Die Linke, som delvis har sin bakgrunn i kommunistpartiet som styrte DDR i 40 år.

Mange eksperter mener en mer sannsynlig regjering etter valget er en koalisjon mellom kristeligdemokratene CDU til nåværende statsminister Angela Merkel og De Grønne, som i dag har større oppslutning enn SPD.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.