Den iranske kvinnen Zahra Esmaili, som var blitt dømt til døden for drapet på sin ektemann, ble nylig hengt i et fengsel vest for Teheran, til tross for at hun døde av skrekk mens hun ventet ved galgen.

Nyheten ble kjent fordi Esmailis advokat, Omid Moradi, fortalte om den i en post på Facebook som siden er blitt slettet. Posten var imidlertid registrert av Iran Humans Rights Monitor:

Esmaili ble rammet av slag etter å ha vært vitne til at 16 menn ble hengt, forteller Moradi. Men det at hun allerede var død, var altså ikke til hinder for at bødlene hengte den døde kroppen hennes.

Den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights opplyser at moren til den drepte ektemannen personlig sparket vekk stolen under føttene på den allerede døde Esmaili, skriver Bild.

Den dødsdømte kvinnen hadde drept mannen sin, som hadde for vane å bruke vold mot henne, i nødverge, hevder Iran Human Rights.

 

 

Følg Document på Parler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂