DNA fra en 1,2 millioner år gammel mammut har for første gang blitt studert i detalj. UiT-forsker Peter Heintzman har bidratt til dette store gjennombruddet. Foto: UiT/Jonatan Ottesen-NTB.

I verdens eldste DNA har forskere funnet en ny type mammut.

Den colombianske mammuten fra Nord-Amerika er da en ny avstamning, eller slektslinje. Det er en hybrid mellom den 1,2 million år gamle mammuten og den ullhårete mammuten, sier forsker Peter Heintzman ved Universitetet i Tromsø. Han har bidratt til forskningen.

DNA-et er 1,2 millioner år gammelt. Til sammenligning er det eldste DNA-et som tidligere er analysert, mellom 560.000 og 780.000 år gammelt.

Forskerne har analysert DNA-et fra jekslene til tre ulike mammuter som ble funnet i permafrosten i Sibir. Genforskningen ble onsdag publisert i det vitenskapelige tidsskiftet Nature.Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂