Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Årsmøtet i Arbeiderpartiet i Bergen har vedtatt å gå inn for en full boikott av Israel. Vedtaket ble gjort etter forslag fra Fyllingsdalen Arbeidersamfunn, skriver Bergensavisen (BA).

Dermed vil Bergen Ap ta til orde for nasjonal boikott av alle varer og tjenester fra Israel.

– Vedtaket gjør at vi vil jobbe mot partiet sentralt for å få til et nasjonalt vedtak om boikott. Utviklingen for å få til gode løsninger i konflikten mellom Israel og Palestina går for seint, og det synes som det er behov for å sette ytterligere trykk bak dette, sier leder i Ap i Bergen, Geir Steinar Dale.

– Fraværet av straffereaksjoner på Israels stadige, grove brudd på folkeretten og manglende respekt for internasjonal rett, undergraver selve betydningen av og hensikten med folkeretten, mener nå lokallaget i Norges nest største by.

Boikottstemningen i Bergen Ap er ikke unison:

I redaksjonskomiteen var det syv som ønsket å vedta det og fem som ønsket å avvise det.

27 av medlemmene på årsmøtet ville også avvise Israel-boikotten.

Leder i Bergen KrF Per-Erik Gåskjenn sier til BA at han synes vedtaket er trist og lite konstruktivt.

Han kan ikke akseptere premissene som ligger til grunn for vedtaket, og sier det er uheldig at Israel nok en gang settes i en egen kategori i verden.

Vedtaket i Bergen Ap kommer like før Viken fylke forventes å vedta en boikott av varer fra de palestinske områdene.

I Tyskland vedtok Forbundsdagen i 2019 at den såkalte BDS-bevegelsen (Boycott, Divestment, Sanctions) mot Israel er antisemittisk. I USA gjorde Trump-administrasjonen et lignende vedtak året etter.

 

Kjøp «Prosessen mot Israel» fra Document Forlag!

 

Kjøp «Hvis dette er et menneske» av Primo Levi fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂