Notert

Politiet bruker vannkanon mot demonstranter i Mandalay, Myanmar. Foto: Str-Ap

Politiet i Myanmar skyter i lufta for å spre demonstranter som protesterer mot militærkuppet i hovedstaden Naypyidaw, ifølge øyenvitner.

For fjerde dag på rad har demonstranter strømmet ut i gatene i flere byer i Myanmar for å kreve at demokratiet blir gjeninnført.

I hovedstaden Naypyidaw tok politiet først i bruk vannkanoner, før det ifølge flere øyenvitner ble skutt varselskudd i lufta. Ifølge ett øyenvitne ble det også skutt med gummikuler mot demonstranter, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Journalister på stedet bekrefter at det er avfyrt skudd, noe som også kan høres på videoer som er delt i sosiale medier.

Tåregass

I Landets nest største by Mandalay, der militærjuntaen har innført portforbud og forbyr flere enn fem mennesker å samles, ble det brukt tåregass mot demonstranter tirsdag, ifølge øyenvitner.

– Politiet brukte bare tåregass mot demonstranter som bar på NLD-flagg, forteller ett øyenvitner, med henvisning til Aung San Suu Kyis parti.

Ifølge Reuters ble minst 27 demonstranter pågrepet i Mandalay tirsdag, blant dem en journalist.

Trosser forbud

Også i Yangon, landets største by som lenge var hovedstad, var det nye demonstrasjoner tirsdag.

Mange lærere la ned arbeidet og deltok i en markering langs hovedveien gjennom byen, der de hevet tre fingre i været, symbolet på demokratikampen i Sørøst-Asia.

Advarte

Militærjuntaen advarte mandag demonstrantene om at det ville bli slått effektivt ned på dem som «bryter loven og forstyrrer, forhindrer og ødelegger stabiliteten i landet, den offentlige sikkerheten og respekten for landets lover».

Kort tid etter kunngjorde kuppmakerne at det var innført unntakstilstand og portforbud i sju bydeler i Mandalay.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Peder Jensens bok her!