Norwegian har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen, og det ser ut til at de blir stående. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian har mistet ufattelige 96 prosent av passasjerene i forhold til tallene for ett år siden. Luftfarten er i ferd med å bli påført varig skade. Onsdag foreslo Bjørn Kjos å rive hovedkvarteret utenfor Oslo og bygge boliger i stedet.

Bare drøyt 74.000 passasjerer fløy med Norwegian i januar – 96 prosent færre enn i samme måned i fjor. Selskapet hadde gjennomsnittlig åtte fly i drift, hovedsakelig innenriksruter i Norge, og i dem satt det passasjerer i bare 35,9 prosent av setene. Det er 45 prosentpoeng under fyllingsgraden tolv måneder tidligere.

Passasjertrafikken – antall solgte passasjerkilometer (RPK) – har falt 99 prosent siden januar i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

– Pandemien fortsetter å påvirke driften vår negativt i januar. Smittesituasjonen og reiserestriksjoner gjør at færre kan eller vil reise nå, men vi håper og tror dette kan forandre seg fram mot sommeren, sier konsernsjef Jacob Schram. (NTB)

Myndighetene har latt seg presse til å gå inn med støtte pga. arbeidsplasser. På et eller annet tidspunkt oppstår spørsmålet om hvorvidt man hiver gode penger etter dårlige. Kun ved kraftig nedskalering kan selskapene overleve.

 

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂