I andre kvartal i 2023 hadde Norwegian et driftsresultat på 651 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 538 millioner kroner.

– Kvartalet har vist at vi er godt satt opp for å øke kapasiteten og levere solid operasjonell drift som et av de beste flyselskapene på punktlighet og regularitet i Europa, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding.

I april, mai og juni hadde Norwegian 5,6 millioner passasjerer, som er en oppgang fra samme periode i fjor da flyselskapet hadde 5 millioner passasjerer.

Selskapet økte kapasiteten før sommeren, noe som ført til at produksjonen var 44 prosent høyere enn i det foregående kvartalet. I mai ble selskapet kåret til Europas mest punktlige flyselskap av analysebyrået Cirium.

– Kvartalet har vist at vi er godt satt opp for å øke kapasiteten og levere solid operasjonell drift som et av de beste flyselskapene på punktlighet og regularitet i Europa, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian.

Norwegian ble nylig tildelt en eksklusiv flyavtale med forsvarssektoren, en milliardkontrakt som innebærer blant annet flere nye ruter. I sommer ble det også kjent at Norwegian kjøper flyselskapet Widerøe.

Selskapet har i 2023 også inngått flere partnerskap, blant annet med Norsk e-Fuel, som skal dekke en femdel av Norwegians behov for fossilfritt drivstoff innen 2023. Og i juni gikk selskapet sammen med Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, for å etablere et felles selskap for ulike fordelsprogrammer.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.