USA under Biden begynner å ligne mer på et monarki med en eneveldig konge enn en republikk. I løpet av sine første 12 dager i Det hvite hus har han undertegnet 25 dekreter, mens Obama og Trump til sammenligning kom med henholdsvis ni og syv. Hvor lenge vil Biden klare seg uten de folkevalgte?

Biden og hans administrasjon har i løpet av knappe to uker rukket å trekke USA i retning av Putins Russland. Hans Rustad og Geir Furuseth ser ironien i at Demokratene som sammen med sentrale folk i FBI og CIA konstruerte opp Obamagate/Russia Collusion for å felle Trump, nå gjør sitt beste for å avlede oppmerksomheten fra Biden og hans venner i Kina.

Skandalene rundt det børsnoterte videospillselskapet GameStop har også nådd norske nyheter. På NRK i dag morges kunne vi høre en fortelling som utelot et av de sentrale punktene som viser at hedgefondselskapene sitter med solide venner i Bidens administrasjon:

Fredag kunne Document fortelle at Bidens finansminister Janet Yellen fikk 810.000 dollar i honorar for en tale, fra ett av hedgefondene som tro til og reddet hedgefondselskapet Melvin Capital fra å gå over ende. I et normalt land ville dette ha reist spørsmål om hennes habilitet. Så ikke i USA, der vi i dag har enda flere opplysninger som underbygger følelsen av at USA går i feil retning.

Les Rustads kommentar:

Er USA i ferd med å bli som Russland?

Dagsorden premierer på YouTube og Rumble kl 21:00. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.