Asylsøkere fra Moria-leiren border en ferge fra Lesbos til det greske fastlandet 28. september i fjor. Foto: Elias Marcou / Reuters / NTB.

De 50 asylsøkerene som regjeringen har bestemt skal komme til Norge blir snart hentet.

Pandemien har gjort det utfordrende rent praktisk, men asylsøkerene kommer samlet eller puljevis i løpet av første halvdel av februar, opplyser UDI til NRK.

Tidligere denne måneden var et team fra Politiets utlendingsenhet (PU) i Aten for å møte de 50 syrerne som er plukket ut for å forsøke å kartlegge alt fra fluktruter til detaljer fra livene de har levd. Politiets sikkerhetstjeneste er også involvert i arbeidet.

Regjeringen besluttet i september å hente 50 asylsøkere fra Hellas, såkalt relokalisering. Avgjørelsen fra regjeringen ble gjort kjent kort tid etter at Moria-leiren brant i fjor. Alle 50 skal få behandlet sine asylsøknader i Norge.

Regjeringen har stilt krav om at de som får komme skal være sårbare syriske familier med barn som med stor sannsynlighet kvalifiserer for oppholdstillatelse. PU har tidligere opplyst at det er snakk om totalt ti familier.

Ifølge UDI er målet er at de fleste skal få avgjort asylsøknaden sin innen tre uker etter at de har kommet til Norge.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.