Brendon Straka, leder av Walk Away-bevegelsen, ble mandag arrestert i sin hjemdelstat Nebraska. Han skulle fremstilles for retten tirsdag. Han er den første av talerne på Saving America-rallyet 6. januar som er blitt tiltalt av føderale myndigheter.

Brandon Straka, 44, of Omaha, Nebraska, is the first speaker at the rally, which was headlined by Mr. Trump, to face criminal charges. He was arrested on a felony charge of interfering with police during civil disorder, unlawful entry, and disorderly conduct.

Ifølge FBI var Straka også med utenfor Capitol Hill og var en av dem som hisset mengden frem.

Men det er formuleringer i rettspapirene som indikerer at politiet ikke skiller på hans rolle som taler og eventuell som deltaker foran Capitol Hill. Hvis FBI forsøker å kriminalisere deltakelse i rallyet, hvor flere hundre tusen deltok, er det alvorlig.

Court documents describe Mr. Straka as an organizer of the rally and quote his comments during the Jan. 6 event, but doesn’t say if those comments are connected to his actions at the Capitol.

FBI sier ikke at Straka var inne i Kongressen, men de hevder å ha videoer som viser at han var utenfor. FBI har et troverdighetsproblem hos konservative. De har vist at de aktivt motarbeidet Trump, og det har fortsatt under den nåværende lederen Christopher Wray. FBI har løyet kongressrepresentanter opp i ansiktet, de har tilbakeholdt bevis som ville frikjent mistenkte og har ikke vist noen vilje til å rydde opp i det som bare kan beskrives som korrupsjon.

Hvis FBI sier en ting er det ikke sikkert det uten videre blir trodd.

Det som er sikkert er at Straka ble en nasjonal stjerne da han dannet Walk Away-bevegelsen. Han var en gay Democrat som oppdaget at det partiet sa bare bare bullshit. Straka ble en stor suksess. Han hadde en organisasjon med 40 ansatte.

Men for to uker siden ca ble deres side på Facebook med en halv million følgere, fjernet og med det tonnevis med dokumentasjon.

Derfor er det ikke alle som uten videre kjøper at FBI bare følger loven. En av dem er Katie Hopkins.

 

 
In some videos, Capitol police appear to let protestors into US Capitol, pose for selfies
Other videos from other parts of the chaotic day show very different interactions between protestors and police.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.