President Donald Trump benådet 73 personer før han forlater det hvite hus onsdag, blant dem hans tidligere sjefstrateg Steve Bannon. Foto: Evan Vucci / AP Photo / NTB

President Trump utstedte en lang liste med benådninger tidlig på onsdag, da han forberedte seg på å forlate kontoret. Listen over benådninger inkluderer tidligere sjefstrateg Steve Bannon. Rapperne Lil Wayne og Kodak, samt tidligere Detroit-ordfører Kwame Kilpatrick har fått sin straff omgjort.

Totalt er 73 personer benådet og 70 personer har fått sin straff omgjort, skriver Fox News.

Benådningene følger dusinvis av andre som ble utdelt i desember, som inkluderte benådning til noen av Trumps tidligere assistenter som ble siktet som en del av den kontroversielle etterforskningen av Russian Collusion.

Trump har benådet langt færre personer enn andre presidenter, ifølge Pew Research Center.

Prior to Tuesday, Trump had granted 44, or less than 0.5% of 10,051 requests for clemency. By contrast, former President Obama granted 5% or 1,927 of 36,544 while former President George W. Bush granted 2% or 200 of 11,074, skriver Fox News.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂