En mann må i februar møte i Bergen tingrett tiltalt for overgrep mot flere jenter. Foto: Gorm Kallestad / NTB

En mann fra Bergen er tiltalt for å ha skjenket to 13 og 14 år gamle jenter før han deretter skal ha utsatt dem for seksuelle overgrep.

Hendelsen skjedde i januar i fjor, da mannen i 30-årene ifølge tiltalen hentet de to jentene på 13 og 14 år med bilen sin og ga dem alkohol mens de kjørte rundt i Bergensområdet. Deretter stoppet han bilen og utsatte de to jentene for et overgrep.

Mannen er også tiltalt for et lignende tilfelle tre måneder tidligere.

Her plukket han opp den 13 år gamle jenta fra hendelsen i januar og en annen 13 år gammel jente, skjenket dem alkohol og forsøkte få jentene til å ha sex med ham mot betaling. Dette overgrepet ble imidlertid ikke gjennomført fordi jentene nektet.

Tilbød mer penger jo yngre jentene var
Mannen er også tiltalt for å ha mottatt, delt og oppbevart fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn og fremstillinger som seksualiserer barn.

I tillegg skal mannen høsten 2019 ha vært i kontakt med en jente i 13-14-årsalderen på nettet der han tilbød betaling for nakenbilder eller treff der de kunne ha seksuell omgang. Han skal også ha bedt jenta om å skaffe ham andre jenter han kunne ha seksuell omgang med.

– Han tilbød å betale mer penger dess yngre jentene var, og sa at han ville betale 500 kroner ekstra for jenter født i 2003, 750 ekstra for jenter født i 2004 og 1.000 ekstra for jenter født i 2005, heter det i tiltalen.

Kan få forvaring
Mannen sitter for tiden i varetekt i Bergen fengsel.

Statsadvokaten har lagt ned forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om forvaring når rettssaken går i Bergen tingrett fra 22. til 25. februar.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂