Ansiktet til helsedirektør Chris Whitty sier alt om covid-situasjonen i Storbritannia.

Smitten er økt voldsomt i Storbritannia. I enkelte bydeler øst i London (Barking & Dagenham, Tower Hamlets osv.) er 1 av 15 smittet. Over en halv million mennesker har så langt blitt registrert med smitte i London.

30.000 mennesker er så syke med covid-19 at de er innlagt på sykehus, av disse er det 7.000 på sykehus i London. I april i fjor var det høyeste tallet på sykehusinnleggelser 19.000. Og det forventes å bli langt verre i de neste ukene, sier helsedirektør Chris Whitty.

I Surrey er det satt opp et midlertidig likhus på grunn av kapasitetsmangel:

Some 170 bodies are being kept in the temporary mortuary (pictured) at Headley Court in Leatherhead, which first opened in April to alleviate pressure during the first wave of the pandemic

Det midlertidige likhuset har plass til 845.

I løpet av den første uken i januar stengte mange av de største moskeene i London dørene sine frivillig, ifølge muslimnews. Smittetrykket er størst blant minoritetsbefolkningene. Men det er ikke mer enn to måneder siden de insisterte på å holde moskeene åpne.

Londons borgermester Sadiq Khan krever handling for å beskytte Bame-minoritetsbefolkningene (Black, Asian & ethnic minorites) som er hardere rammet av covid-19 enn den hvite, britiske befolkningen. En tidligere undersøkelse, utført på vegne av borgermesterens kontor i London, viste at svarte, pakistanere og folk fra Bangladesh hadde dobbelt så stor risiko for å dø av covid-19 enn hvite i London.

An evidence review by the Mayor’s Office, published earlier in the summer, meanwhile found that black Londoners were at almost twice the risk of death from Covid-19 than white Londoners, with Pakistani and Bangladeshi men facing similarly high risks.

I løpet av 2020 kom det over 8000 (som man har registrert) illegale migranter til Storbritannia. De fleste kom sjøveien fra Frankrike. Det ble påpekt i april i fjor at det var et problem at uregistrerte migranter ikke hadde søkt om hjelp da de ble syke av covid.

I forsøk på å stanse smittespredningen har politikerne diskutert alt fra nattlige portforbud til å la folk få komme ut av hjemmene sine kun en gang i uken. Myndighetene sier at dagens lockdown-regler hvor befolkningen får lov til å trene utendørs misbrukes ved at man møter familie og venner istedet for å trene alene. De vurderer enda strengere regler.

I Frankrike er det allerede innført portforbud etter klokken 20.
Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her.