To nyheter på samme dag som mediene later som de ikke forstår: En butikk i Saudi-Arabia har fått lov å selge julepynt: – Dette trodde jeg aldri at jeg kom til å se, sa en anonym innbygger i hovedstaden Riyadh til nyhetsbyrået AFP inne i butikken som blant annet selger juletrær og nissekostymer. Eieren vil bare oppgi fornavnet sitt, Omar. Samtidig meldes at Tyskland hente «hjem» IS-kvinner og barna deres. «Tyske myndigheter har hentet tre kvinner med tilknytning til IS og tolv barn fra leirer i Nord-Syria. En av kvinnene ble pågrepet på flyplassen i Tyskland. Kvinnene og barna ankom Tyskland med fly lørdag, ifølge Tysklands utenriksminister Heiko Maas.» Mediene later som de ikke forstår. Det meldes at ytterligere to er pågrepet for innblanding i terrorangrepet i Wien. Til sammen 18 er pågrepet. Det er mange. Man skal være usedvanlig stupid for ikke å se at Vesten blir svakere for hver dag som går. Men fortsetter å late som om vi kan øse av vårt overflødighetshorn og gi IS-familier trygghet.Bilde: En mann selger tannbørster laget av plantefiber i Jeddah 17. desember. Foto: Amr Nabil/AP/Scanpix

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.