Trym Aafløy har meldt seg ut av FNB. Foto: Marit Hommedal / NTB

I mai 2019 ville mer enn én av fire bergensere, 25,4 prosent, stemme på Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). I dag er oppslutningen 0,4 prosent. Det er så å si ingenting igjen av partiet i byen.

Det er NTB som beretter om saken, og viser til en en ny meningsmåling i Bergens Tidende. FNBs tidligere frontfigur Trym Aafløy meldte seg onsdag, til manges overraskelse, ut av partiet. Heller ikke han ville stemt FNB i dag om han ble spurt.

– Hvis et meningsmålingsbyrå ringer meg for å høre hvem jeg vil stemme på, så svarer jeg ikke FNB. Jeg ville faktisk hatt problemer med hva jeg ville svare, sier Aafløy.

Etter fjorårets brakdebut har det vært mye uro i partiet. 22. oktober meldte hele lokallaget til FNB i Alver i Nordhordland seg ut av partiet. Tidligere leder av Alver FNB Morten Klemetsen oppga uenigheter med FNB Vestland og Aafløys væremåte blant årsakene til at de trakk seg.

Bergenslaget av FNB har gått fra knallsuksess til nærmest å være utradert, på svært kort tid.

Høyre er nå klart størst i Bergen, med 32,9 prosent, som er 12,9 prosentpoeng høyere enn valgresultatet i 2019. Også Frp går fram med 3,1 prosentpoeng til 7,8 prosent. Det største fallet etter FNB opplever MDG som faller 4,6 prosentpoeng til 5,3 prosent. Mange FNB-velgere har dermed etter alt å dømme funnet veien tilbake dit de kom fra, nemlig Frp.

Ellers er det bare mindre endringer mellom partiene.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.