Budsjettminister Eva de Bleeker

Belgias budsjettminister skal ved en glipp ha lagt ut en Twitter-melding med prisen EU har forhandlet fram for Pfizers og Modernas vaksine.

Noe av det som sto i meldingen, som ble slettet etterpå, var at en dose av Pfizer-vaksinen koster 12 euro. Prisen på en dose av Modernas vaksine er 18 euro, ifølge meldingen fra budsjettminister Eva De Bleeker.

Den offisielle listeprisen er betydelig høyere, skriver nyhetsbyrået FNB. EU-kommisjonen har forhandlet fram kontrakter om vaksinekjøp på vegne av de 27 medlemslandene. Også Norge er med på disse avtalene.

En talsmann for kommisjonen ville fredag ikke bekrefte prisene De Bleeker hadde delt, men ville heller ikke avkrefte opplysningene.

De Bleekers talsmann sier ministeren delte prisene for å avslutte en politisk kontrovers på hjemmebane. Opposisjonen mistenker at regjeringen ikke har satt av nok penger til å kjøpe inn vaksiner.

– Vi forsøkte å være åpne, men vi var kanskje litt for åpne, sier talsmann Bavo De Mol.

Det er ventet at vaksinen fra Pfizer og Biontech blir godkjent førstkommende mandag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.