Sogneprest Leif Inge Norland Brekke under digital julegudstjeneste i Nærbø kirke. Foto: YouTube 

Da elevene ikke fikk komme til kirken, forsøkte kirken å komme til elevene. Det satte skolesjef Rune Roaldsen i Hå kommune en stopper for. Han nektet skolene å vise kirkens digitale julehilsen, skriver NRK.

Da det ble klart at elevene ikke fikk gå i julegudstjeneste på grunn av koronasituasjonen, laget Nærbø kirke en digital julehilsen til skolene. Filmen serverer det som elevene ellers ville opplevd i kirken: Juleevangeliet og sang fra barnekor.

– Intensjonane frå kyrkja er nok berre gode, men dette blir feil, sier Roaldsen til NRK og legger til:

– Dette er forkynning, og bryt med dei retningslinene vi har når det gjeld skulegudstenestene.

Roaldsen sendte derfor en melding til skolene og ba dem om ikke å vise filmen. Han mener visning av filmen utydeliggjør skillet mellom skole og kirke.

Skolesjefen får støtte fra ordfører Jonas Skrettingland (KrF), som sier han forstår beslutningen, til tross for at han synes det er trist at elevene ikke fikk gå i kirken.

– Eg tenkjer at ei gudsteneste digitalt på skulen vil vere tilsvarande ei gudsteneste i kyrkja. Men eg veit at dei har vurdert det annleis. Dei meiner at når ein går ut og er i kyrkja, så er det ein annan situasjon, sier Skrettingland.

Han mener likevel det kunne vært løst på en annen måte.

– Elevane som eigentleg skulle ha besøkt kyrkja før jul, kunne ha samla seg ein annan stad enn i klasserommet for å sjå filmen, seier Skrettingland.

Sogneprest Leif Inge Norland Brekke, filmens hovedperson, sier til NRK at han respekterer skolesjefens beslutning.

– Vi må ha respekt for at skulesjefen har eit anna syn på denne julehelsinga enn det me har, seier Brekke.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂