Armenske soldater på grensen mellom Nagorno Karabakh og Armenia 8. november. Foto: AP/Scanpix

To ubevæpnede armenere som ikke ville forlate sine hjem i Nagorno Karabakh, ble halshogd av aserbajdsjanske soldater som overtok området. På toppen av det hele filmet de bestialiteten og la den ut på sosiale medier, skriver Guardian.

Two elderly men who were beheaded by Azerbaijani forces in videos widely shared on messaging apps have been identified, confirming two of the bloodiest atrocities of the recent war in Nagorno-Karabakh.

The ethnic Armenian men were non-combatants, people in their respective villages said. Both were beheaded by men in the uniforms of the Azerbaijani armed forces. The short, gruesome videos of the killings are among the worst of a torrent of footage portraying abuse, torture and murder that has continued to emerge more than a month after a Russian-brokered ceasefire came into force.

Armenerne har svært dårlige erfaringer historisk med tyrkere, og det var frykt for at aserbajdsjanske soldater ville begå grusomheter, ikke minst fordi Erdogan har sendt flere hundre jihadister fra Syria til frontlinjene, og disse driver jihad mot kristne. Også Erdogan snakker i økende grad jihadistenes språk.

Vestlige medier er i liten grad interessert i hva som skjer i Nagorno Karabakh, selv om området rommer uerstattelige kirker og klostre fra det 8. århundre og enda tidligere.

Document ønsker å komme i kontakt med kilder som kan fortelle hva som skjedde i de områdene av Nagorno Karabakh som ble overgitt til Aserbajdsjan.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.