Ordfører i Nittedal, Hilde Thorkildsen (Ap). Foto: Paul Kleiven / NTB

Økokrim tok onsdag ut tiltale mot Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) for grov korrupsjon. En næringsdrivende er også tiltalt i saken, som bygger på at den næringsdrivende har sørget for overføring av 125.000 kroner til et selskap deleid av ordføreren.

– ØKOKRIM mener pengeoverføringen var uforenlig med ordførervervet og at det er tale om en utilbørlig fordel som rammes av straffelovens korrupsjonsbestemmelser, sier påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Esben Kyhring.

I pressemeldingen fra Økokrim fremheves risikoen for korrupsjon på kommunalt nivå, særlig på områder der kommunal virksomhet møter privat næringsliv, slik som i byggesaker. Flere saker de senere år underbygger at dette er et risikoområde.

Ordføreren ble pågrepet 13. februar i år, og huset ble ransaket. Etter flere lange avhør opplyste hennes forsvarer, Geir Lippestad, til Aftenposten i juni at hun fortsatt var sikker på at saken ville bli henlagt når Økokrim fikk gått inn i alle dokumenter og etterforsket saken.

Overfor Romerikes Blad benekter den korrupsjonstiltalte ordføreren fortsatt all skyld:

– Nå skal jeg i retten og forsvare meg. See you in court, er det ikke det man sier? Jeg har ikke gjort noe galt, og det kommer jeg til å stå på. Jeg har ikke noen hemmeligheter og lever et helt vanlig liv. Man blir skilt, legger ned og selger en bedrift, og prøver så godt man kan i det livet man har fått tildelt. Mitt liv har i stor grad kun vært familie og politikk. Det er revet i stykker. Nå skal jeg ta det tilbake, sier Hilde Thorkildsen til Romerikes Blad (betalingsmur).

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.